Poletje 2019

TEDxPlanina poletje 2019

Prvi dogodek TEDxPlanina je bil 25. 8. 2019 ob 16. uri v stavbi bivše prodajalne Mercator na Planini 1 na naslovu Ulica Gorenjskega odreda 12, Kranj.

Nekaj slikovnih utrinkov z dogodka si lahko ogledate na naši flickr strani.

Govorniki

Zdaj so znani vsi govorniki in plesalci, ki se bodo predstavili na našem dogodku. Vabljeni, da se seznanite z njimi!

Rok Kadoič: Rok je ponosen Planinčan in je živi dokaz, da je življenje med bloki lahko ekstremno ustvarjalno. Je velik aktivist hip hop kulture. Kot tak se je uveljavil kot en izmed bolj prodornih Kranjčanov, saj je svojo strast ter delo popeljal v Evropo in celo širše v svet.
Rok je režiser, ustvarjalec, podjetnik in mentor mladim. Na TEDxPlanina nam bo predstavil svojo idejo oz. projekt, v katerem je našel priložnost, da naredi nekaj, kar ni uspelo še nikomur!


Mateja Debeljak: Mateja je socialna delavka in svetovalka, ki v življenju v prvi vrsti izhaja iz srca. Zaveda se, da je vsak človek svet zase. Da bi se lahko približala srčiki posameznika, pri svojem delu uporablja najrazličnejše pristope. Pri tem ponosno priznava, da je samo človek in verjame, da je živeti veščina, ki se jo učimo vse življenje. 


Srđan Nađ: Srđan je arhitekt, ki ga pri delu navdihujejo multidisciplinarne rešitve kompleksnih arhitekturnih, urbanističnih in stanovanjskih problemov. V zadnjih letih je občuten del pozornosti namenil pisanju za revijo Outsider, pri kateri je tudi en izmed urednikov. Pri tem se posveča izzivu, kako strokovne in pogosto nerazumljive tematike približati splošni javnosti. Svojo okolico rad spoznava na kolesu, ob tem pa ves čas išče rešitve, ki v središče načrtovanja bivalnih območij postavljajo uporabnika – človeka.


Živa Drinovec: Živa se je po nekaj letih izgubljanja v svetu in življenju našla v umetnosti. Je aktivna članica Kulturno umetniškega društva SubArt. Pravi, da v njej živita dve Živi, in sicer tista, ki se pokaže na delovnem mestu in tista, ki sije v njeni ljubljeni ‘hiši’, Trainstationu. Meni, da je okolje poglaviten dejavnik, ki vpliva na človekovo osebnost. Z nami bo delila osebno zgodbo o tem, kako se je spremenila, ko je zamenjala okolje.


Mitja Legat: Mitja zase pravi, da je v prvi vrsti deskar – na snegu, na vodi, na rolki. V drugi pa video producent viralnih videev, dokumentarnih filmov o ekstremnih športih in outdoor reklam. V resnici je večni otrok, ki mu je uspelo svoje hobije spremeniti v poklic. Z nami bo delil svoje razmišljanje o sreči.


Alex Kodek: Z raziskovanjem umetnosti giba se ukvarja od leta 1998, ko je v Kranju začel trenirati Andokai Aikido. Kasneje se je usmeril k plesu, sprva v salso, kasneje pa pod vodstvom Vite Osojnik v sodobni ples. Ob tem je znanje bogatil na delavnicah pod mentorstvom tujih in domačih učiteljev. V tem času je sodeloval pri različnih sodobnoplesnih in uličnih predstavah in projektih. Ko je spoznal brazilski zouk, je postal njegov goreči promotor in ga priporoča vsem družabnim plesalkam in plesalcem. Trenutno pa ga najbolj navdihuje plesna improvizacija in nadaljnje raziskovanje gibalnih praks.

Tamara Polanc: Tamara svoje življenje posveča plesu, v zadnjem času predvsem poučevanju baleta in sodobnega plesa. Poleg tega se rada se izraža tudi preko glasbe in igranja klavirja. Končala je Konzervatorij za glasbo in balet v Ljubljani (smer balet) in študirala glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo in sodobni ples na Salzburg Experimental Academy of Dance. Za tem je nekaj let preplesala v fizično-gledališki skupini Fourklor pod vodstvom koreografa Branka Potočana. V Glasbeni šoli Kranj in Vrhnika poučuje balet za predšolske in osnovnošolske otroke, v No stress centru v Ljubljani pa sodobni ples za odrasle.

Partnerji

Scroll Up