Ekipa

Ekipa

Ožjo ekipo TEDxPlanina predstavljamo Sara Aranel, Mateja Kusterle, Tilen Kusterle, Domen Dolenc, Martina Praprotnik in Ines Stojanović.

Vsak se za vas predstavlja z enim izmed svojih najljubših TED(x) govorov.

Sara Aranel: TED in TEDx govora Suzanne Simard sta dva izmed tistih, ki nosita vse elemente TED/x govora – sta strokovna, a obenem rahločutna, navdihujoča in drzna, pretresata ustaljeni pogled na svet in odpirata globlji ter širši vpogled v delovanje življenja. Predvsem pa človeka znova povezujeta v njegovo večno kroženje in prepletanje.

Mateja Kusterle: Vsi smo aktivisti, vsak na svoj način. Kakšno neverjetno moč za spremembe ima spoštljiv aktivizem! Oziroma, kot ubesedi  Sarah: “Če želimo, da je svet lep, prijazen in pravičen, naj bo tudi naš aktivizem lep, prijazen in pravičen.”

Tilen Kusterle: z neustaljenim načinom razmišljanja lahko rešujemo na prvi pogled nerešljive probleme in se ob tem zabavamo. Potrebujemo samo košček hekerskega uma. 😉

Domen Dolenc: Svet je poln majhnih skrivnosti in genialnosti, samo “zakaj” se moraš vprašati. Ampak pozor! Samo en “zakaj” preveč je dovolj, da se zatreskaš.

Martina Praprotnik: Kako naj sebe poznamo, če ne poznamo Narave? Narava je največja učiteljica, večja od Buddhe. Bogastvo kolektivne zmožnosti je v srcu, rokah in nazadnje tudi v umu. Spoznaj svojo strast, ustvarjalno moč in ju izrazi v svet. To je pot do ne le osebne sreče; je učenje otrok z zgledom, ki vodi v nov standard izobraževalnega sistema.

Ines Stojanović: Biti ranljiv, pomeni biti pogumen. Da si dovoliš biti viden, slišan in da izraziš svoje resnične misli, pomeni, da si pogumen. Izhajaš iz stanja ranljivosti, kajti prepogosto smo preobremenjeni, kaj si bodo drugi mislili o tem ali pa se sprašujemo, če je prava odločitev. Vse to pomeni, da si ranljiv, saj izstopaš iz svojega udobja. In v današnjem svetu vsi želijo, da si pogumen, ranljiv pa ne, kajti ranljivost se prepogosto jemlje kot nekaj šibkega. Priporočam vsem, kajti Brene Brown prikaže drugo perspektivo ranljivosti.

Scroll Up